Volg ons op facebook
Volg ons op youtube
Dirigent

Sinds september 2017 staat popkoor True Colours onder leiding van Anne Wientjens. Tijdens een uitwisselingsconcert zagen we Anne een ander koor begeleiden, en dat sprak ons wel aan. We raakten in gesprek. Beide partijen kregen een positieve indruk van elkaar en Anne accepteerde ons aanbod om onze dirigent te worden. Anne is enthousiast over de samenwerking en de ervaringen die ze sindsdien met True Colours heeft.

Over Anne:

Anne studeerde in 2016 af als gecertificeerd Docent Muziek aan het conservatorium van Maastricht. In 2017 studeerde ze cum laude af van de pilot Master International Artist Educator in Arnhem. Deze opleiding probeert kunst, gemeenschap en educatie met elkaar te verbinden op plekken en manieren waar deze genoemde factoren niet zo voor de hand liggen. Als breed geschoolde musicus, wordt Anne veel als gastmuzikant ingezet. Vaak is ze ook onderdeel van verschillende muzikale gezelschappen, waaronder tributebands, coverbands, metalbands, showorkesten -zoals het Vierdaagse Orkest- en orkesten van topniveau zoals Semper Unitas Sambeek. De instrumenten die ze bespeelt zijn onder andere: drums, gitaar, bas, toetsen, (melodische) percussie en saxofoon. Naast deze projecten is Anne tevens dirigent van drie andere koren in de regio Midden en Oost-Brabant en werkt ze projectmatig met orkesten en scholen samen.

Anne over muziek:

"Ik ben een gelukkig mens én dirigent als we met muzikanten of zangers 'flow' kunnen creĆ«ren. Wanneer intensief samen gemusiceerd wordt, dan ontstaan de mooiste dingen en emoties."